AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Cevizli patlıcan banduma tarifi

Cevizli patlıcan banduma nasıl yapılır? Cevizli patlıcan banduması tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

6 kişilik patlıcan banduma malzemesi

500 gram kalın kemerli patlıcan
1 su bardağı ay çiçek yağı
1.5 su bardağı kıyılmış ceviz içi
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 çay kaşığı ince kıyılmış fesleğen
1 çay kaşığı kekik
yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
yarım bağ ince kıyılmış nane
2 yaprak ince kıyılmış adaçayı
150 gram tulum peyniri
3 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
1 su bardağı süt ve tuz

Cevizli patlıcanlı banduma tarifi

Önce patlıcanların kabuğunu soyup, bir santim kalınlığında çapraz olarak kesiniz. Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun. Üzerine tuz ve su serpiştirip, 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkartınız.

Patlıcanları hazırladıktan sonra cevizli patlıcan banduması yemeği iç malzemesi hazırlama işlemine geçebiliriz. Bunun için tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın. İçine ceviz içini ve tüm baharatı ilave ederek iyice karıştırın.

Tulum peynirini de ilave ettikten sonra bir karışımdan sonra ateşten alınız. Pişme hazırlığı için önce çukur bir kap içinde bir çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın. Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurup kapatın. Önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın.

Alt üst çevirerek kızartın. Çıkarttıktan sonra fazla yağı almak için havlu kağıt üzerine serebilirsiniz. Arzu ettiğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Değişik sebze yemekleri için ekteki linki inceleyebilirsiniz.