AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Dantel tabak yapımı

Dantelden tabak nasıl yapılır? Dantel tabak yapılışı için gerekli malzemeler ve dantel tabak yapma için yapılacak işlemler yazımızda! Dantel tabaklar kullanmadığınız dantelleri değerlendirmek için uygulayabileceğiniz en pratik kendin yap projelerinden biridir. El yapımı dekorasyon malzemeleri elde etmek için çeşitli yöntemler aradıysanız ne kadar sık kullanıldığını görmüşsünüzdür. Dantelden yapacağınız tabakları şekerlik olarak kullanabilirsiniz ya da takılarınızı muhafaza edebilirsiniz. En olmadı vestiyere koyarak içinde anahtar vb. ıvır zıvır biriktirebileceğiniz dantel tabakların yapımı oldukça basit, malzemeleri ise son derece uygun fiyatlı ve kolay bulunabilir türden materyallerdir. Bugün sizlerle paylaşacağımız dantel tabak yapımı için gerekli malzemeler ise şöyle:

Dantel Tabak Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Kumaş Sertleştirici: Kola olarak da bilinen kumaş sertleştiriciler hazır olarak da satılıyor. 250 ml olanları yaklaşık 12-15 liraya internetten satın alabilirsiniz. Her şeyin ev yapımı makbul diyenler için evde kumaş sertleştirici nasıl yapılır? konumuza göz atabilir.

Dantel tabak yapmak için malzemeler

  • Akrilik Kumaş Boyası (Beyaz dantelleri renklendirmek için kullanacağımız kumaş boyalar 100 ml şişeler halinde satılıyor. Tek bir tabak yapacaksanız yeterli olacaktır. Artdeco markalı kumaş boyalarını 10 lira gibi fiyatla herhangi bir yapı markette bulabilirsiniz. Dantel tabağı beyaz olarak kullanacaksanız almanıza gerek bile yok.)
  • Fırça
  • Plastik kap
  • Metal tas

Dantel tabak yapımı

Kumaş sertleşticiyi plastik kaba boşaltalım.

Ardından içerisine bir miktar akrilik boya ekleyip karıştıralım.

Elde ettiğimiz karışımı dantele yedirerek metal kabımızın altına düzgünce yerleştirelim ve bu şekilde 24 saat kurumaya bırakalım. Bu işlemi ev yapımı kumaş sertleştirici ile yapacaklar olanlar 2-3 yemek kaşığı nişansta kullanırlarsa daha etkili bir sonuç alacaklardır.

Dantelimiz kuruduktan sonra tabak olarak kullanmaya hazırdır.

Eski dantelleri değerlendirme yöntemleri için fikirler isterseniz; Dantellerin ne kadar estetik ve şık olduklarını söylemeye artık gerek yok. Çoğunlukla ev eşyalarını süslemek amacıyla kullanılan bu güzellikleri neden takı olarak değerlendirmeyelim? Bugün sizlerle paylaşacağımız görselde hoş bir dantelden bileklik ve küpe yapımı nasıl olur en basit haliyle anlatılıyor. Kendin yap ruhuyla el yapımı bir takı setine sahip olmanız için tek ihtiyacınız olan güzel bir kolalı dantel örneği ile şekil değiştirmeye uygun küpeler. Bileklik yapımı için danteli uygun yerinden keserek içinden uygun renkli bir iple teyel atıyoruz. Küpe içinse beğendiğimiz motifi eski küpemize monte ediyoruz ve ortaya şahane el yapımı takı seti çıkıyor.

Kolayla sertleştirilmiş eski danteller ile ayakkabı süsleme de kendin yap meraklılarının en sevdiği konseptlerden bir tanesi. Süsleme için birçok malzeme kullanılabilir ancak bu yöntemde özel olarak dantel kullanılıyor. Gereli malzemeler makas, güçlü bir tutkal ve detaylarını beğendiğiniz ayakkabı üzerinde hoş duracağına inandığınız birkaç parça dantel. Kendi özel tasarım ayakkabınızı yapmak için önce bütün halindeki dantelinizi ayakkabınıza monte edeceğiniz şekillere uygun biçimde makasla kesin. Ardından tutkalı dışarı taşmayacak biçimde sürün ve hava boşluğu kalmayacak şekilde danteli ayakkabıya aşama aşama yapıştırın. Ayakkabının esneyen hareketli bölgelerini boş bırakabilirsiniz bu süslemenin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.