AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kumaş sertleştirici kola yapımı

Kumaş sertleştirici nasıl yapılır? Kumaş kolası yapılışı için malzemeler ve kumaş sertleştirici yapmak için yapılması gereken işlemler yazımızda! Kumaş sertleştirmek için kullanılan kola gömlekleri ütülü tutmak içinde kullanılan oldukça eski bir yöntemdir. Türkülerde bile kendine yer bulan bu pratik yöntemi siz de farklı amaçlarla kullanabilirsiniz. Özellikle dantelle yapılan kendin yap projeleri söz konusu olduğunda ortaya mükemmel dekoratif işler çıkarmanızı kolaylaştıracak kola yapımı için malzemeler her evde bulunan cinsten. Kumaş sertleştirici kola yapımı için sadece su ve nişasta kullanacağız. Uygulama kolaylığı sağlaması açısında bir adet sprey şişesini elinizin altında bulundurmakta da fayda var.

Kumaş sertleştirici kola malzemeleri

  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • karıştırma kabı

Kumaş sertleştirici kola yapılışı

Suyu ve nişastayı karıştırma kabına dökelim ve kısık ateşteki ocağa koyalım. Sürekli karıştırarak kıvam tutuncaya kadar ısıtalım. Kaynama noktasına erişince ocaktan indirerek soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kumaşa uygulamasını kolaylaştırmak için sprey şişeye doldurup öyle kullanabilirsiniz. Kolamızın yumuşaklığını ve sertliğini nişastanın miktarını artırıp azaltarak ayarlayabilirsiniz. Daha yumuşak bir kola elde etmek için nişasta miktarını yarım tatlı kaşığına düşürmeniz, daha sert bir kola elde etmek isterseniz de 2-3 tatlı kaşığı nişasta kullanabilirsiniz. Eğer dantel sertleştirmek için kullanacaksanız bu miktarı 2-3 yemek kaşığına kadar çıkarabilirsiniz.

Bu tarifi kullanarak dantelden tabak yapabilirsiniz. Dantelden tabak nasıl yapılır öğrenmek için ekteki bağlantıya tıklayabilirsiniz.