AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Diş ağrısı neden olur ? Nasıl tedavi edilir ?

Diş neden ağrı yapar? Diş ağrısı tedavisi için evde doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Diş ağrınız varsa önerileri gözden geçirin.

Diş ağrısı neden olur?

Diş ağrısı, diş çürüğü, enfeksiyon, yaralanma veya diş eti hastalığı gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Diş çürüğü, ağızdaki bakterilerin diş minesini yiyen asitler üretmesiyle, dişlerin zayıflamasına ve ağrı ve enfeksiyona duyarlı hale gelmesine neden olduğunda ortaya çıkar. Enfeksiyon ayrıca dişin kendisinde (diş apsesi olarak bilinir) veya çevredeki diş etlerinde (periodontal hastalık olarak bilinir) enfeksiyon şeklinde diş ağrısına neden olabilir. Sert bir şeyi ısırmak veya dişlerinizi gıcırdatmak gibi dişlerin veya diş etlerinin yaralanması da diş ağrısına neden olabilir. Son olarak, dişleri destekleyen dokuların enfeksiyonu olan diş eti hastalığı da diş ağrısına neden olabilir.

Diş ağrısı nasıl geçer?

Diş ağrısı, diş çürüğü, enfeksiyon, yaralanma veya diş eti hastalığı gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Çoğu durumda, diş ağrısını tedavi etmenin en iyi yolu diş hekimini ziyaret etmektir. Bir diş hekimi, diş ağrısının nedenini belirleyebilir ve bir boşluğu doldurmak, kanal tedavisi yapmak veya antibiyotik reçete etmek gibi uygun tedaviyi sağlayabilir. Bu arada, diş ağrısının ağrısını hafifletmek için evde yapabileceğiniz birkaç şey var. Bunlar arasında ağzınızı ılık suyla çalkalamak, dişlerinizin arasına sıkışmış olabilecek yiyecekleri çıkarmak için diş ipi kullanmak ve şişliği azaltmak ve ağrıyı uyuşturmak için yanağınızın dışına soğuk kompres uygulamak yer alır. İbuprofen veya asetaminofen (parasetamol) gibi reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar da diş ağrısı ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ağızdaki yaralar ile ilgili olarak ekli sayfayı da inceleyebilirsiniz.

Sağlık hakkında daha fazla bilgi ve doğal tedavi yöntemlerinin detaylı incelemesi için ekteki kategoriyi de ziyaret edin. Sosyal medya kullanıyorsanız bizi takip etmek için Youtube ve Instagram sayfalarını da ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : https://saladrecipe.net/toothache/