AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kabızlık neden olur? Sebepleri ve doğal tedavi yöntemleri

Kabızlık nedir? Kabızlığa ne sebep olur? Kabızlık nasıl geçer, Kabızlığın doğal tedavi yöntemleri ve çözümleri nelerdir? Evde kabızlık tedavisi.

Kabızlık nedir?

Kabızlık, bir kişinin seyrek bağırsak hareketlerine sahip olduğu ve dışkıyı geçmekte zorlandığı bir durumdur. Tipik olarak geçmesi zor olan sert, kuru dışkı ile karakterizedir.

Kabızlığa ne sebep olur?

Kabızlığa diyet seçimleri, yaşam tarzı alışkanlıkları ve tıbbi durumlar dahil olmak üzere çeşitli faktörler neden olabilir.

Kabızlık nasıl geçer?

Tedavi, artan lif ve sıvı alımı gibi yaşam tarzı değişikliklerini içerebilir ve ayrıca ilaçları içerebilir. Kabızlık yaşıyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek ve bir tedavi planı geliştirmek için doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Kabızlığın en yaygın nedenlerinden biri; çok miktarda katı gıda tüketmek. Ayrıca pirinç gibi suyu emen besinler de kabızlığı arttıran etkenler arasındadır.

Evde kabızlık tedavisi doğal yöntemi

Kabızlık ileri seviyeye ulaştıysa mutlaka bir doktor tarafından muayene olunmalısınız. Kocakarı ilacı denilen eski usul evde tedavi yöntemleri ile çözüm arayanlar için basit bir öneride bulunabiliriz. Kıymalı sulu patates yemeğini sıcakken bir tabağa alın. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyin ve afiyetle yiyin. Sulu bir patates yemeği hatta 2 tabak yiyebilirsiniz. Ertesi gün tuvalete çok rahat gittiğinizi göreceksiniz. Şimdiden hoşçakalın.

Sağlık hakkında daha fazla bilgi ve doğal tedavi yöntemlerinin detaylı incelemesi için ekteki kategoriyi de ziyaret edin. Sosyal medya kullanıyorsanız bizi takip etmek için Youtube ve Instagram sayfalarını da ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : https://saladrecipe.net/constipation/