AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Etli hamur sarma tarifi

Etli hamur sarma nasıl yapılır? Etli hamur sarması tarifi ile yapımı için gerekli malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Etli hamur sarması malzemesi

5 adet yumurta
1 demet pazı
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber
kimyon
500 gram milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı

Etli hamur sarması tarifi

Etli hamur sarması yapmak için önce; 5 yumurtayı su dolu bir kaba alıp, 10 dakika haşlayalım. Daha sonra ocaktan alıp soğuk suya tutalım. Yumurtanın kabuklarını soyalım. Bir demet pazıyı yıkayıp, saplarını keselim. Mutfak bezinin ya da kağıt havlunun üzerinde kurutalım. Kıymayı, 2 çorba kaşığı galeta ununu bir tutam karabiberi kimyon ve tuzla yoğuralım.

Malzemelerin birbirine iyice sinmesi ve lezzetini kazanması için 15, 20 dakika dinlendirelim. Daha sonra, milföy hamurunu mutfak tezgahının üzerine alıp, merdaneyle 1 santimetre kalınlığında açalım. Kıymayı eşit kalınlıkta hamurun üzerine yayalım. Kıymanın üzerine önce iyice kuruttuğunuz pazı yapraklarını sonra da haşlanmış yumurtaları dizelim.

Hamuru rulo biçiminde katlayalım. Üzerine çırpılmış 1 adet yumurta sarısı sürelim ve yağlanmış fırın tepsisine alalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Dilimleyerek servis yapabiliriz. Bu kolay etli hamur sarması tarifi le hazırladığımız etli hamur sarma servise hazırdır.

Etli hamur sarma tarifi ile bu nefis hamur işini hazırlayanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun! Değişik et yemekleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.