AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Haluja

Çerkez mantısı ya da Abaza mantısı olarak bilinen haluja nasıl yapılır? Haluja tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Haluja malzemesi

Yarım kg un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince su

İç harcı için malzemeler

1 Kase rendelenmiş sepet peyniri
1 tatlı kaşığı cıbrıska

Haluja yapılışı

Plastik orta boy bir kaba yarım kg un, 1 tatlı kaşı tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar alabildiğince su eklenerek yoğrulur. Yoğrulan hamur, iç harç hazırlanana kadar dinlendirilir.

Ayrı bir kapta 1 kase rendelenmiş sepet peyniri ile 1 tatlı kaşığı tıbrıka karıştırılarak harmanlanır. Hamurumuz 2 adet yufka kalınlığında açılarak bardak yardımı ile yuvarlak dilimler halinde kesilir. Kesilen dilimlerin içerisine alabileceği kadar tıbrıkalı peynir konularak kapatılır. Kenarları sıkı sıkı kapatılan halujun kenar kısımlarına burgu şekli verilir (el yardımı ile).

Daha önceden büyük boy herhangi bir tencereye 1,5 litre su konularak yüksek ocak ateşte kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine hazırlanmış olan halujlar atılarak 5-10 dakika pişirilir. Halujların suyu süzülerek servis tabağına alınır. Kıvamı ve görünümü mantıya benzer.

Orta ocak ateşte 2 yemek kaşığı tereyağı eritilip, pişmiş olan servis tabağındaki halujların üzerinde gezdirilerek dökülür. Halujun yapılış süresi 30 dakika olup, 4-6 kişilik servis edilebilir. Rendelenmiş ceviz ile de pek leziz olur.

Bazıları patates ile de kendi damak tatlarına uygun kıvamda hazırlayabiliyorlar. Denk gelirseniz süper bir lezzettir. Denemenizi tavsiye ederiz.

Sitemizde paylaşılan değişik hamur işleri ve börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.