AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Salçalı peynirli pide börek

Domates biber salçalı peynirli pide börek nasıl yapılır? Peynirli salçalı pide börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Pide hamuru için malzeme

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un

Salçalı peynirli pide börek iç malzeme

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş böreklik peynir
1 çay kaşığı kuru nane
2 diş dövülmüş sarımsak

Salçalı peynirli pide börek yapılışı

Peynirli salçalı pide börekler yapmak için önce yoğurma kabının içine kuru mayayı koyup üzerine 1 çay bardağı ılık süt ilave edelim. Maya eridiği zaman su, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu da ilave ederek elimizle karıştırıp unu ilave edelim ve yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 20 dakika dinlendirelim.

Cam bir kabın içine rendelenmiş böreklik peynir, zeytinyağı, kuru nane, sarımsak, kekik, domates salçası ve biber salçasını koyarak karıştıralım ve macun kıvamına getirelim.

Kabarıp mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapalım. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde tek tek açarak hazırladığımız macun kıvamındaki pide börek harcından 1 yemek kaşığı alıp hamurların üzerine yayalım.

Tüm pide hamurlarını aynı işleme tabi tutarak harcı yaydıktan sonra uç kısımlarından katlayarak pidelerin kenarlarına şekil verelim. Hazırladığımız salçalı peynirli pide böreğin hepsini fırın tepsisine dizerek 15 dakika bekletelim ve 180 derece ısılı fırında yaklaşık 15-20 dakika  pişirelim. Sıcak olarak servis yapabileceğimiz börekler artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.