AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Hünkar beğendi tarifi

Hünkar beğendi nasıl yapılır? Hünkar beğendi yemeği tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Hünkar beğendi malzemesi

1 kilo patlıcan
1.5 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet karabiber
1 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı muskat (Hint cevizi)
tuz
karabiber

Hünkar beğendi yapılışı

Hünkar beğendi yemeği yapımı için önce, patlıcanları ateşte közleyip, ayıkladıktan sonra 10 dakika limonlu suda bekletelim. Daha sonra sudan çıkartıp suyunu süzdükten sonra, bir tahta üzerinde kıyalım. bir tencereye yağ ve unu koyup hafifçe kavurduktan sonra patlıcanları ilave edelim.

Karıştırarak yavaş yavaş sütü katalım. Ezerek kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı bir çorba kaşığı ile yağda kavuralım. Küçük küçük doğradığımız domatesleri, nane, karabiber ve defne yaprağı ile birlikte ete ilave edelim.

Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip, etler yumuşayıp suyunu tamamen çekinceye dek pişirelim. Hazırladığımız Hünkar beğendiyi tuz, karabiber, kaşar peyniri ve musakka ile tatlandıralım. Servis tabağına beğendiyi alıp, ortasını havuz gibi açalım. Buraya hazırladığımız eti koyup sıcak şekilde servis yapabiliriz. Afiyetler olsun. Afiyet olsun!

Değişik et yemekleri ve sebze yemekleri için ekli sayfalarımızı da inceleyebilirsiniz.