AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

İrmikli çikolatalı pasta tarifi

İrmikli çikolatalı pasta nasıl yapılır? Çikolatalı irmik pastası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

İrmik; Çoğunlukla sert buğdaydan elde edilen iri öğütülmüş bir un türüdür. Unlar hakkında kapsamlı bilgi için ekli sayfayı inceleyebilirsiniz. İrmik; çorba, helva, pasta yapımı ve tatlı yapımı için kullanılır. Glüten yönünden zengin bir undur.

Çikolata; ikiçenekliler türü bir ağaç olan kakao ağacının meyvesinden yapılır. Kimi zaman içine şeker, süt, fındık, fıstık gibi ekstra besin maddeleri de katılan bir yiyecektir. Sade tüketimi dışında, tatlılar ve pastalar için de sık kullanılır.  Daha önce paylaştığımız çikolatalı pasta tarifi için de ekli linki ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca ekli sayfada çikolatayla yapılan bir başka pastayı paylaştık. Çikolata bahar pastası tarifi için ekli linki inceleyebilirsiniz. Malzemelerin çoğu benzer olsa da bu sayfadaki pastamızın farkı, irmikli olmasıdır.

İrmikli çikolata pastası malzemesi

5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
7 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı zeytinyağı
5 kahve fincanı yoğurt
2 çorba kaşığı kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesi
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı portakal suyu

İrmikli pasta üstü için malzeme

100 gram beyaz çikolata
yarım su bardağı kiraz şekerlemesi
1 su bardağı file badem
2 çorba kaşığı hazır karamel sos

İrmikli çikolatalı pasta tarifi

İrmikli çikolatalı pasta yapılışı için önce çukur bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpalım. Yoğurt, kabartma tozu, zeytinyağı, portakal kabuğu şekerlemesi ve irmiği ekleyelim. Çırpmaya devam edelim. Elenmiş unu ilave ederek 10 dakika daha çırpalım.

Hamuru yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına dökelim. Önceden 180°C sıcaklığa ayarlayıp ° ısıtalım. 35-40 dakika pasta hamurunu pişirelim. Fırından çıkartalım. 10 dakika bekleterek kalıptan çıkaralım.

Servis tabağına alıp üzerine portakal suyunu gezdirelim. Çikolatayı bir kaseye alalım. Sıcak su dolu bir tencerenin içinde eritelim. Kekin üzerine çikolata ve karamel sosunu değişimli olarak ip gibi akıtalım. Badem ve kiraz şekerlemeleri ile de üzerini süsleyelim. Artık servis yapabiliriz. Bu hazırladığımız irmikli çikolatalı pasta 8 kişiliktir. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.