AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Jüpon

Kadınların dünyasında merak uyandıran dikiş terimleri bolcadır. “Jüpon nedir ?” sorusunun cevabını paylaştığımız bu sayfanın konusu olan jüpon aslen Fransızca bir kelimedir. “Jupon” Anlamı ise iç etek olarak geçer. Bazıları tarafından jipon olarak da telaffuz edilmektedir.

Jüpon neden kullanılır sorununa cevap verelim önce. Kumaşın ince dokusu vücut hatlarını daha net bir şekilde gösterebilir. Çoğunlukla iç etekler bunu engellemek için kullanılır. Bazen de elbise ya da eteğin daha kabarık ve dolgun durması için kullanılabilir. Genelde kıyafetten ayrı bir parça olarak dikilse de bazen kıyafet ile bütün olarak da dikilebilir.

İç göstermeyi engelleme amacı ile kullanılan juponlar için, genellikle astarlık kumaş çeşitleri tercih edilir. Bu kumaşlar çoğu zaman floş, asetat veya muhtelif astar kumaşları olabilir. Kıyafetin kumaşı likralı yani esnek kumaş ise çoğunlukla jarse astar kullanımı tercih edilmektedir.

Kabarık jupon etekler ise çoğunlukla gelinlikler için tercih edilir. Bu kabarıklığın sağlanması ise sert tül kumaşlar ile elde edilir. Kabarık gelinlik modelleri için jupon özel bir yer tutar. Bu konuda ayrıntılı açıklamayı ekli sayfadan inceleyebilirsiniz. Ayrıca jüpon etekler kabarık elbiseler ve kabarık abiyeler için de kullanılabilir. Böylece elbisenin iç göstermesi engellenir veya kabarık durması sağlanır.

Tül jüpon kumaşı satın almak isterseniz kumasim.com/tul-kumaslar sayfasında pek çok alternatif ürün bulabilirsiniz.