AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Katlama börek

Pudra şekerli katlama börek nasıl yapılır? Tavada katlama börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Katlama börek malzemesi

2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 fincan sıvı yağ
1 limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
5.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
125 gram eritilmiş margarin

Katlama börek yapılışı

Önce limon suyu ve karbonatı yoğurma kabına koyalım. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve suyu ilave edelim. Unu da azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Daha sonra hamurun üzerine bir peçete örterek oda sıcaklığında dinlenmesi için 30 dakika bekletelim.

Dinlenmiş hamurdan eşit büyüklükte 5 adet beze yapalım ve bu bezelerden, üzerine un serptiğimiz tezgahın üzerinde 30 -35 santim çapında yufkalar açalım. Yufkaları aralarına margarin sürerek üst üste dizelim.

Yağlayıp üst üste koyduğumuz yufkaları ucundan başlayarak rulo yapalım. Ruloyu bir parmak eninde parçalar oluşturacak şekilde dilimleyelim. Hamur dilimlerini kestiğimiz tarafları yukarı bakacak şekilde tezgaha yerleştirelim. Üzerlerine elimizle bastırarak 7-8 santim çapında olacak şekilde inceltelim ve hafifçe una buladığımız tepsi içinde biriktirelim.

Diğer bir tarafta, sıvı yağı geniş bir tava içinde kızdırıp katlama börekleri kızgın yağ içinde önlü arkalı kızartalım. Kızgın yağdan süzerek aldığımız katlama böreği pudra şekerine batıralım ve servis tabağına dizelim. Ilık halde iken katlama börek tarifi ile pişirdiğimiz börekleri servis edebiliriz.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.