AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Gazel böreği

Gazel böreği nasıl yapılır? Kıymalı gazel böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Gazel böreği hamur malzemesi

4 su bardağı elenmiş un
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için malzemeler

250 gram orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı margarin veya sıvı yağ
2 adet haşlanmış patates
2 baş soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı buğday nişastası
1.5 su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş margarin
1 adet yumurtanın sarısı

Gazel böreği yapılışı

Gazel böreği hamuru hazırlamak için derin bir kaba un, su ve tuz koyarak yoğuralım. Kulak memesi kıvamından daha katı bir hamur hazırlayalım. Hamurdan cevizden büyük bezeler yaparak üzerini nemli bir bez ile örtelim ve yarım saat kadar dinlendirelim. Bezelerin üzerine nişasta serpiştirerek 40-45 santim çapında yufkalar açalım ve bir sofra bezinin üzerine ayrı ayrı serelim.

Gazel böreği iç harcını hazırlamak için geniş bir tavaya konulan yağ içinde yemeklik doğradığımız soğanları sarı renk alana kadar kavuralım ve kıymayı ilave ederek 4-6 dakika sote yapalım. Haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri de ilave ederek 8-10 dakika daha pişirelim. En sonunda içine karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek tavanın altını söndürüp börek harcını soğumaya bırakalım.

Böreği yapmak için önce yağlanmış tepsiye dinlenmiş yufkalardan birini serelim ve üzerine yağ gezdirelim. Serilen her yufkanın üzerine erimiş yağdan kaşıkla serpelim. Yufkalar büyük gelirse buruşturarak tepsinin içine yerleştirebiliriz.

Yufkaların yarısı bitince üzerine önceden hazırladığımız börek harcını düzgünce yayalım. Diğer yufkaları da aralarını yağlayarak üst üste serelim. En üstte serdiğimiz yufkanın üzerine çırptığımız yumurta sarısını kaşıkla sürelim. Bu haliyle 15-20 dakika beklettikten sonra börekleri kare şeklinde keselim ve böreklere üçgen şekli verelim.

175 dereceye ayarladığımız ve önceden ısıttığımız fırında 35-40 dakika gazel böreklerinin üzeri iyice kızaran dek pişirelim. Artık gazel böreği servise ve ikrama hazırdır. Çay veya ayran ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.