AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Bohça böreği

Yufkadan bohça börek nasıl yapılır? Tavada bezelyeli kıymalı bohça böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Bohça böreği malzemeleri

2 yufka
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet haşlanmış maydanoz sapı
150 gram yağsız kıyma
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy haşlanmış havuç
tuz
karabiber
çeyrek çay bardağı sıvı yağ
ayrıca kızartmak için sıvı yağ.

Bohça böreği yapılışı

Önce tavaya sıvı yağ alalım ve küp doğranmış soğanı ekleyerek pembe bir renk alana kadar kavuralım. Kıymayı da ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavuralım. Haşlayıp tavla zarı iriliğinde doğradığımız patates ve havuçlar ile haşlanmış bezelyeler, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştıralım ve ateşten alalım.

Bir yufkayı sererek üzerine fırça ile yumurta sürelim ve ikinci yufkayı üzerine serelim. Yufkanın üzerine bir porselen tabak koyarak kenarlarını bıçak yardımı ile kesip yuvarlak parçalar çıkartalım. Yuvarlak parçaların orta kısımlarına sebzeli harçtan pay ederek   koyup kenarlarını üst tarafında toplayalım.

Yufkaların büzerek birleştirdiğimiz kısımlarını haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayalım. Kızdırdığımız sıvı yağ içinde börekleri kızartarak fazla yağlarını emmesi için tabağın üzerine serdiğimiz kağıt havlunun üzerinde biriktirelim. Artık bohçalı börek tarifi ile pişirdiğimiz bohça böreğimiz servise ve ikrama hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.