AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Pirinçli börek

Pirinçli kıymalı börek nasıl yapılır? Kıymalı pirinç böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Bu sayfamızda yer alan böreğin ana malzemesi hazır yufka ve pirinçtir. Yufkalı börek tarifleri için ayrıca ekli sayfayı da inceleyebilirsiniz.

Pirinçli börek malzemesi

1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kıyma
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 adet yumurta
4 adet yufka
100 gram margarin
Tuz, karabiber

Pirinçli börek yapılışı

Pirinçli börek yapımı için önce; kıymayı, rende yaptığımız soğan ile kavuralım. Tuzunu ve karabiberini de ekleyip soğumaya bırakalım. Pirinci haşlayıp süzelim. İçine kavurduğumuz kıymayı, ince kıydığımız maydanozu ve bir yumurta akını ilave ederek karıştıralım.

Bir tavada margarini eritelim. Bir fırın tepsisine aralarını yağlayarak iki yufka serelim. Üzerine hazırladığımız pirinçli harcı serelim. Kalan iki yufkayı da yine aralarına yağ sürelim. Pirinçli iç malzemenin üzerine serelim.

Son olarak böreğin üzerine yumurta sarısını sürelim. Fırında kızarana dek pişirelim. Pirinçli börek tarifi ile hazırladığımız bu nefis börekler artık hazırdır. İster sıcak, ister ılık olarak servis yapabiliriz.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.