AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mercimekli börek

Mercimekli börek nasıl yapılır? Mercimekli börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Mercimek;  Baklagiller familyasındaki lens cinsine dahil 4 türden biridir. Kahverengi mercimek, sarı mercimek, yeşil mercimek ve kırmızı mercimek olmak üzere 4 çeşidi vardır. Bu mercimek çeşitlerinin her birinin kendine özgü farklı pişim özellikleri mevcuttur. 100 gram haşlanmış mercimeğin içinde 116 ccal kalori, 0,4 gram oranında toplam yağ, 0 mg kolestrol, 2 mg sodyum, 369 mg potasyun, 20 gram karbonhidrat, 8 gram diyet lifi, 1,8 gram şeker, 9 gram protein bulunmaktadır.

Mercimekli börek malzemesi

125 gram margarin
2 çorba kaşığı haşhaş
1 kase haşlanmış mercimek
1 adet soğan
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber

Mercimekli börek hamuru için malzemesi

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ılık su
aldığı kadar un

Mercimekli börek yapılışı

Mercimekli börekler yapmak için önce mercimeği iki kaşık sıvı yağ ve bir adet soğanla beraber sote etmek için kavuralım. Mercimekli iç harcı için kullanacağımız bu malzemeye tuz ve karabiber ilave ederek soğumaya bırakalım.

Sıvı yağ, ılık su, tuz ve azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra ufak bezeler yaparak oklava ile yufka büyüklüğünde açalım. Erimiş margarin ile haşhaşı karıştırıp yufkaya sürelim. Yufkayı enine 4 parmak şeklinde keselim. Kesilen parçaları gelişi güzel saralım ve hamura aynı işlemi uygulayalım. Buzdolabında 10 dakika bekletelim.

Hamurları merdaneyle açalım. 15 santimlik kareler halinde keselim ve mercimekli iç malzeme ile beraber rulo şeklinde saralım ve ek yerleri tepsinin yüzeyine gelecek şekilde yerleştirelim. Hazırladığımız mercimekli böreklerin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra haşhaş da serperek önceden ısıttığımız sıcak fırında pişirelim. Böreğimiz pişince artık servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.