AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mısır unlu fasulyeli börek

Mısır unlu fasulyeli börek nasıl yapılır? Fasulyeli mısır unlu börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Mısır unlu fasulyeli börek malzemesi

1 kilo un
alabildiği kadar ılık su
250 gram mısır unu
2.5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 litre süt
1 su bardağı ay çiçek yağı
Tuz

Mısır unlu fasulyeli börek yapılışı

Mısır unlu fasulye böreği yapmak için önce hamuru hazırlayalım.  Detaylı börek hamuru tarifi için ekli sayfayı’da inceleyebilirsiniz. Bunun için 1 kilo unu, tuzu ve alabildiğince ılık suyu yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.

Hazırladığımız bu hamurdan yarım limon büyüklüğünde bezeler yapalım ve bu bezeleri 15 santim çapında olacak şekilde açalım. Açma sırasında her yufkanın üstüne 1.5 çorba kaşığı mısır unu serpiştirelim. Daha sonra bu yufkaları teflon bir tavada önlü arkaları tek tek pişirelim.

Bu arada da geniş bir kap içinde fasulye ve 1 litre sütü karıştıralım. Tepsiyi de ay çiçek yağı ile yağladıktan sonra iki kat yufkayı tepsinin içine yerleştirelim. Sütle karıştırdığımız fasulyeyi  tepsideki yufkanın içine serpiştirelim. Üzerine de çok az ay çiçek yağı gezdirelim.

Her yufkanın arasına sütlü fasulyeleri serpiştirelim ve onunda üzerine ay çiçek yağı gezdirerek bütün malzeme bitene dek bu işlemi yapalım. En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve ay çiçek yağı sürelim ve önceden ısıtılmış 170 derece ısıdaki fırında mısır unlu fasulyeli böreklerin üzeri kızarana deki pişirelim. Pişirme işlemi bittikten sonra artık servise ve ikram için hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun diyoruz.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.