AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Peynirli fiyonk kurdele böreği

Peynirli fiyonk kurdele börek nasıl yapılır? Peynirli fiyonk kurdele böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Peynirli kurdele böreği malzemesi

5 bardak un
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı susam
4 yemek kaşığı nişasta
1 tutam tuz

İç harcı için malzeme

2 bardak beyaz peynir
1 demet kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağ

Peynirli kurdele böreği yapılışı

Önce unu tepsiye koyarak ortasını açalım ve içine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu, kabartma tozu koyarak yumuşak bir hamur yapmak için yoğuralım. 20 dakika hamuru dinlenmesi için beklettikten sonra hamurdan 7 tane beze yapalım.

Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına erittiğimiz tereyağını sürerek 3 tanesini üst üste koyalım. böylece 1 yufka elde etmiş oluruz.

Hazırladığımız yufkanın içine peynirli maydanozlu harçtan oyalım ve yufkayı rulo şeklinde saralım. Diğer 3 bezeyi de aralarına tereyağı sürerek üst üste koyup tek yufka haline getirerek arasına peynirli maydanozlu harçtan koyup rulo halinde saralım.

Yedinci beze hamurunu ise kalınca açıp uzunlamasına şeritler halinde keselim. Bu şeritleri rulo hamurların üstüne fiyonk şekli verecek biçimde koyalım. Hepsinin üstüne yumurta sarısı sürerek susam serpiştirip yağlanmış fırın kabına koyalım ve 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Peynirli kurdele böreği tarifi ile pişirdiğimiz börekler artık servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.