AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Rosto tarifi

Rosto nasıl yapılır? Rosto tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Rosto malzemesi

1 yumurtanın beyazı
4 dilim beyaz ekmeğin içi (kabuğu tamamen alınmış olmalı)
75 gram dövülmüş ceviz
3 diş ince kıyılmış sarımsak
1 demet maydanoz (yaprakları kıyın, sapları çok da küçük olmayacak şekilde doğrayın)
6.5 yemek kaşığı zeytinyağı
750 gr oda sıcaklığında biftek
Bir dal taze kekik
Bir dal taze biberiye
Bir kaşık tereyağı
Tuz ve biber

Rosto yapılışı

Rosto yapımı için önce, Tereyağını, 2.5 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyerek eritelim. Üzerine bifteği koyarak tüm yüzeyleri kahverengi olacak şekilde hafifçe kızartalım.

Otları iyice kıyıp derin ve geniş bir kaseye alalım. Bir buçuk çay kaşığı tuz ve biberi, ekmek içini, dövülmüş cevizi, sarımsağı, maydanozu, kekiği, biberiyeyi ve iki yemek kaşığı zeytinyağını ekleyelim. Bu malzemeyi karıştırmak için bir çırpıcı kullanın, sonunda bütün malzeme katı bir hamur formunu almalıdır.

Başka bir kasede köpürene kadar yumurta akını çırpalım. Elde ettiğiniz hamuru çırptığınız yumurta akıyla karıştıralım. Karışımı bifteğin altta kalan yüzeyi dışındaki üç yüzeyine eşit derecede yayılacak şekilde sürelim.

Bifteği hamurla kapladıktan sonra fırında 25 dakika pişirelim. Eğer az pişmiş seviyorsanız 25, orta pişmiş seviyorsanız 30 dakika yeterlidir. Bifteği fırından alıp alüminyum folyoya saralım ve 10 dakika kadar bekletelim. Folyoya sarılmış biftek hafifçe nemlenip yumuşayacaktır.

En sonunda bifteği ince dilimler halinde kesip salatayla birlikte servis edebiliriz. Elimizdeki bu kolay rosto tarifi ile hazırladığımız rostolar artık hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun.

Değişik et yemekleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.