AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Somon dil balığı fileto tarifi

Somonlu dil balığı fileto nasıl yapılır? Somonlu dil balığı fileto tarifi ile yapıımı ve hazırlanışı için gerekli malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

5 Kişilik somonlu dil balığı fileto malzemesi

1 kilo dil balığı filetosu
250 gram somon filetosu
1 bağ pazı
1 havuç
1 kabak
1 patates
3 limonun suyu
tuz
karabiber

Fesleğen sosu malzemesi

1 demet taze fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 dal maydanoz
1 kahve fincanı su
tuz
karabiber

Somonlu dil balığı fileto tarifi

Önce; Dil balığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizelim. Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkaralım. Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizelim. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyelim. Diğer filetoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirelim. alüminyum folyoya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayalım.

Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirelim. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatalım. Fesleğen sosunu servis tabağına alalım. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyerek sosun üzerine yerleştirelim.

Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayalım. Balık rulolarının etrafına dekoratif olarak yerleştirelim. Hazırladığımız bu somonlu dil balığı filetosunu sıcak olarak servis yapabiliriz. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun.

Sitemizde yer alan diğer balık tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.