AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Tulum peynirli patlıcan böreği tarifi

Tulum peynirli patlıcan böreği nasıl yapılır? Patlıcanlı tulum peynirli börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Tulum peynirli patlıcan böreği malzemesi

1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
500 gram patlıcan
150 gram tulum peyniri
3 adet yumurta
1 tutam tuz
2 su bardağı galeta unu

Tulum peynirli patlıcan böreği yapılışı

Tulum peynirli patlıcanlı börek yapmak için önce patlıcanları komple soyarak 1 santim kalınlığında 5 santim uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım. Dilimlediğimiz patlıcanları bir ucunu koparmadan tekrar ikiye bölerek bir kap içine koyduktan sonra üzerine tuz ve su serpiştirerek 15 dakika patlıcanların acılığının gitmesi için bekletelim.

Yıkayıp sudan çıkarttığımız patlıcan dilimlerinin aralarına tek tek tulum peynirleri yerleştirelim ve peynirli patlıcan dilimlerini önce una sonra bir kap içinde karıştırdığımız 3 yumurtanın içine ve galeta ununa bandırdıktan sonra, bir tavaya az yağ koyup kızdırarak sosa bulayıp tulum peynirli patlıcan böreği dilimlerini altını ve üstünü ters çevirip pişirerek kızartalım. Pişen tulum peynirli patlıcan böreklerini bir kaba dizerek sıcak iken servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.