AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yaşlı erkek giyim fenomeni Ali Amca

Yaşlı erkek giyim fenomeni Ali Amca vefat etmiş. “What Ali Wore” (Ali Bugün Ne Giydi) isimli blog sayesinde Star Ali olarak tanınan Ali Amcanın ilginç hikayesini okuyun.

STAR ALİ
2012 yılında Berlin’de bir kafede garsonluk yapan Avustralyalı Zoe Spawton’un, her sabah aynı saatte kafenin önünden geçen ve sıradışı kıyafetler giyen yaşlı adamı fark etmesi çok uzun sürmemişti.

“Star Ali” olarak bilinen Ali Amca o zamanlar 83 yaşındaydı ve 44 yıl önce Berlin’e gelmişti. Emekli bir doktordu ve 10 yıldır Berlin’de terzilik yapıyordu. Ali Amcanın yalnızca kıyafetleri değil kendine özgü “çalımlı” yürüyüşü de Zoe’nun dikkatini çekmişti.

Star Ali, kırmızı, mavi, yeşil ve hemen renkteki takım elbisesi, askeri kamuflajı, spor kıyafetleri, şapka, çanta ve takılarıyla farklı bir sokak tarzına sahipti. Soranlara kendine özgü ve içinden geldiği gibi giyinmeyi sevdiğini söylüyordu.

Bir gün az Almanca bilen Zoe ile az İngilizce bilen Star Ali tanışıp arkadaş oldular. Ali kafede oturup bir şeyler içiyor, her seferinde de bahşiş bırakıyordu. Zoe onu fotoğraflarını çekmeye ikna etti. Her sabah aynı saatte kafenin önünden geçerken fotoğraflarını çekmeye başladı.

Zoe çektiği fotoğrafları “What Ali Wore” (Ali Bugün Ne Giydi) isimli bloğunda yayınlamaya başlayınca “Star Ali” bir anda ünlü oldu. Birçok ülkede haberleri ve röportajları yayınlandı. Almanya’da yılın bloğu seçilerek birlikte ödül aldılar.

Star Ali bir süre sonra Zoe ve sevdikleriyle vedalaşarak Türkiye’ye döndü. 2018’de bir Mayıs günü Zoe’nun telefonu çaldı. Arayan eski dostuydu. Berlin’e gelmişti ve onu çay içmeye davet ediyordu. Star Ali, buluşmaya her zaman olduğu gibi kendi tarzıyla gelmeyi ihmal etmemişti. ??

Sıradışı kıyafetleri ve tarzıyla hayatımıza renk katan “Star Ali” 91 yaşında hayata veda etti.

Alıntı