AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Zeytin ezmeli poğaça

Zeytin ezmeli poğaça nasıl yapılır? Zeytin ezmeli poğaça tarifi ve yapılışı için malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

Zeytin; Zeytin ağacının önceleri yeşil, sonradan olgunlaşıp kararan tek çekirdekli meyvesidir. Yenilebilir ve yağı çıkarılabilir. Yağı çıkarılmadan taneleri çoğunlukla kahvaltılık olarak kullanılır. Ayrıca, poğaça, çörek, börek, pizza, salata gibi farklı ve çeşitli besinlerde de kullanılmaktadır.

Zeytin ezmesi; Zeytin tanelerinin çekirdekleri çıkarılarak, rondoda ezilip karıştırılması ile elde edilir. Genelde kahvaltılık olarak kullanılır. Çörek, poğaça ve börek gibi çeşitli hamur işleri ya da aperatiflerin yapımında da kullanılmaktadır.

Zeytin ezmeli poğaça nasıl yapılır ?

Bu sayfamızda da zeytin ezmeli poğaça yapmak için malzemeleri ve yapımı için tarifini paylaştık. Şimdiden elinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun.

Zeytin ezmeli poğaça malzemesi

3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytin yağı
1 kase susam
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi

Zeytin ezmeli poğaça tarifi

Zeytin ezmeli poğaçalar yapmak için önce margarini oda ısısında ılık bir hale getirelim ve yumuşatalım. Unu hamur yoğurma kabına koyalım. Tuz ve kabartma tozunu da ilave ederek yoğuralım. Ortasını havuz gibi açalım. İçine zeytin yağı, yoğurt ve oda ısısında yumuşattığımız margarini ekleyelim. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini nemli bir bez ile örtelim. Hamuru mayalanması ve dinlenmesi için yaklaşık yarım saat dinlendirelim.

Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım. Avucumuzun içinde yuvarlak bir hamur açıp içine zeytin ezmesi sürelim. Poğaça şeklinde kapattıktan sonra önce yumurta sarısına sonra susama bulayalım. Hamurların hepsini aynı şekilde zeytin ezmesi sürelim. Poğaça şeklinde kapatarak önce yumurta sarısına sonra da susama bulayalım. Zeytin ezmeli poğaçaları pişirmeye hazırlayalım.

Önceden 170 dereceye ayarla fırını ısıtalım. Zeytinli poğaçaların üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapabileceğimiz zeytin ezmeli poğaçalar artık servise hazırdır.

Sitemizde paylaşılan değişik poğaça tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.