AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Cevizli tatlı tarifi

Cevizli tatlı nasıl yapılır? Ceviz tatlısı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Ceviz; Kışın yapraklarını döken, sonbaharda olgunlaşan bir ağaç türüdür.  Kabuklu meyvenin iç kısmında elde edilir. Tohumu 2 loplu olup, yağlı ve lezzetlidir. Yemiş olarak tüketilir. Ayrıca; baklavalar, tatlılar, kekler, pastalar, börekler ve poğaçaların yapılış malzemeleri arasında kullanılır.
Daha önce sitemizde ceviz kullanılarak yapılan hamur işleri için tarifler paylaşmıştık. Cevizli baklava tarifi, cevizli muhallebi tarifi, cevizli kadayıf tarifi ya da cevizli börek tarifi paylaştığımız sayfalar bunlardan sadece birkaç tanesi. İlginizi çekerse o tarifleri de inceleyebilirsiniz. Bu sayfamıza konu olan cevizli tatlı yapılışı için gereken malzemeler ve tarifi de alt satırlarda bilginize sunuyoruz.

Ceviz tatlısı malzeme

4 su bardağı un
1 su bardağı süt
10 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ
125 gram margarin
2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Cevizli tatlı şerbeti için malzeme

3 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
3 su bardağı su

Cevizli tatlı tarifi

Cevizli tatlılar yapmak için önce hamurunu yapalım. Un, sıvı yağ, iri dövülmüş ceviz içi, süt, kabartma tozu ve oda sıcaklığında bekletilmiş margarini karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru, yağlanıp una bulanmış yuvarlak bir kalıba döşeyelim. Üçgen şeklinde keselim. 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Cevizli tatlının şerbeti için şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kadar kaynatalım. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu da ilave edelim. Hazırladığımız şerbetin ılınması için bekleyelim. Ilınan şerbeti tatlıların üzerine dökelim. Üçgen şeklinde kestiğimiz her dilimin üzerini cevizler ile süsleyerek servise hazırlayabiliriz. Cevizli tatlı tarifi ile hazırladığımız tatlılar artık servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.