AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Örgülü çörek tarifi

Örgülü çörek nasıl yapılır? Örgü çöreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Çörek; Az yağlı ve yumurta ile yapılan gevrek bir hamur işi türüdür. Tuzlu veya tatlı çeşitleri vardır. İç malzemelerin farklı olması dışında hamur şekillendirmesi de değişik olabilir. Örneğin dolama çörek tarifi için ekli sayfayı inceleyebilirsiniz. Bu sayfamızda da örgü şeklinde yapılmış olanı anlatacağız.

Örgülü çörek malzeme listesi

1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
4.5 – 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
tuz
beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz

Örgülü çörek yapılışı

Önce çöreğin hamurunu hazırlayalım. Yoğurma yapacağımız kabın içine yumuşamış yağı, yumurta akı, yoğurt koyalım. Krem haline gelene kadar yoğuralım. Un, tuz ve kabartma tozu da ilave edelim. Özlü bir hamur elde edelim.

Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açalım. Bir tatlı kasesi ile hamurdan yuvarlak parçalar keselim. Çıkan yuvarlak parçaların ortalarına peynirli maydanozlu harcı uzunlamasına yayalım. Hamur kenarlarına ise verev olacak şekilde 4 – 5 kesik atalım. Sonra verev kesiklerden oluşan kanatları karşılıklı kapatalım. Örgü şeklinde örelim.

Çörek hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürelim. Fırını önceden 200 derece sıcaklıkta ısıtalım. Fırında altları ve üstleri pembe bir renk alana dek pişirelim. Artık örgü çörek tarifi ile pişirdiğimiz çörekler servise ve ikrama hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer hamur işleri ve çörek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.