AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Tarlatan

Tarlatan; Belirli bir sertlik alması sağlanmış ve gelinlikler benzeri kimi giysilerde sertlik veya kabarıklık vermesi için kullanılan bir kumaş çeşididir. Özellikle kabarık gelinlik modelleri için çok sık kullanılır.

Fakat piyasada özellikle gelinlik ile ilgili olarak, kumaş çeşidi olmasının dışında bilinir. Genelde; gelinliğin kabarık olmasını sağlayan ve balen kullanılarak yapılan iç etek (jüpon) olarak tanımlanır. Eski dönemlerde bu balenlerin yerine teller kullanılırmış. Fakat artık çoğu gelinlikçi yeni nesil plastik balenleri tercih etmektedir. Bu balenlerin çokluğu, tarlatanın daha kabarık olmasını sağlar.

Tarlatan nerede satılır diye bir araştırmaya girecek olanlarında vay haline diye bir not düşelim. Zira bahsettiğimiz anlam kargaşası ile karşı karşıya gelmeniz muhtemeldir. Sebebi ise bir gelinlikçiye girdiğinizde, bizde tarlatan var diye önünüze hazır balenli bir iç etek koyarlar. İhtiyacınız bu ise sorun yok fakat kumaş olarak alacaksanız en kolay Tahtakale civarında bulabilirsiniz.