AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ahşap ev

Ahşap ev imalatı ve üretimi için merak edilen sorular ve cevaplar burada ! Ahşap ev fiyatları için kampanyalar ve fırsatlar hakkında bizden bilgi alabilirsiniz.

Ahşap evlerin ömrü ne kadardır?

Betonarme yapıların yaklaşık ömrü ortalama 50-60 yıl civarıdır, Ahşap evler ise 80 yıla kadar dayanabilen oldukça uzun bir ömre sahiptir. Tabii ağaç evin uzun süre sağlam kalabilmesi konusunda en önemli faktör yapımda kullanılan ağacın cinsidir. Ağaçtan yapılan ev doğal olması haricinde sağlıklı ve ekonomik maliyetlidir.

Ahşap ev için ruhsat gerekir mi?

Prefabrik evler ve konteyner evlerde olduğu gibi bungalov ağaç evlere de sabit yapılar olması nedeniyle ruhsat gerekir.

Bahçeye ahşap ev yapmak yasak mı?

Hiç bir yapıya betonarme karkası yoksa ruhsat verilmez. Ahşap ev yapmak istediğinizde; inşaat, elektrik, makine aksamları gibi yapıya dair tüm mimari tüm projeleri dışarıya çizdirmeniz ve bu proje çizimlerini hazırlayan özel şirketlerden de sorumlulukların kendilerine ait olduğuna ilişkin ve yapıyı kendileri denetleyeceklerini taahhüt ettikleri bir muvaffakatname almanız gerekir.

Tarlaya ahşap ev yapmak yasak mı?

Tarla niteliğinde olan araziye ahşap ev yapmak için gerekli izinler; Tarım ve Orman Bakanlığı‘na bağlı olan il ve ilçe müdürlüklerinden alınır. Gerekli izinleri alıp kendinize küçük fakat kullanım amacınıza uygun bir bağ evi niteliğinde bungalov tarzı ahşap ev yapabilir ya da yaptırabilirsiniz.

İmarsız tarlaya ahşap ev yapılır mı?

Gerekli şartlar oluşturulduğunda tarla niteliğinde imarsız arsaların üzerine ahşap veya prefabrik yapı kurabilirsiniz.

Ahşap evler kışın sıcak olur mu?

Yaz aylarında serin bir ortam elde edilen ahşap evler kış mevsiminde evi sıcak tutmak için daha az enerji tüketimine sebep olur. Bunun sebebi ahşabın nefes alan bir malzeme olmasıdır. Beton gibi havayı içeri hapsetmezler. Böylece iç mekan ısıtması daha kolay olur. Isınma giderleri azalır ve klima gibi cihazlardan kaynaklı elektrik tüketimi maliyeti düşük olur.

Ahşap ev çürür mü?

Ahşap evler için ağaç mantarları, zarar veren unsurdur ve yapının hızla çürümesine yol açar. Bu ağaç mantarlarından yapıyı korumak için dış cephe temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekir. Ayrıca gerekli durumlarda ilaçlama ve kaplama yapılması ağaç evin ömrünü uzatır.

Ahşap ev sağlıklı mı?

Modern mimari teknolojileri ile inşa edilen ahşap ev modelleri, çevre dostu özelliğine sahip rahat ve dayanıklı yapılardır. Ahşap doğaya ait organik, sağlıklı ve çevre dostu bir yapı malzemesidir. Ahşap evde yaşamak sağlığa da faydalıdır. Çünkü ahşap ev yapılırken kullanılan ağaç kütüklerinde kalan reçineler içinde yaşayanların solunum yolları ve akciğerleri olumlu yönde etkilemektedir.

Ahşap ev Böceklenir mi?

Meşe ve kestane ağacı gibi dayanıklı olmayan ağaç türleri ile inşa edilip, gerekli izolasyonu ve bakımı yapılmayan ahşap evlerde en çok ağaç kurdu görülür. Mobilyaların baş düşmanı olan bu böcek türü ahşabı delik deşik etmesi ile bilinir. Mobilya Böceği olarak bilinen tahta kurtları (Anobium punctatum) dışında, Ölüm Saati Böceği (Xestobilum rufovillosum), Ev teke böceği (Hylotrupes bajulus), Odun oyan bitler (Pentarhum huttoni ve Euophryum confine), ıslak ve nemli ahşap türlerine gelip ciddi zarar veren termitler olarakda tanımlanan beyaz karıncalar ve mantarlar ahşap evde böceklenme sorunu oluşturan canlılardır. Bunlar kısa sürede ahşabı bozabilirler. Ahşap evlerde böceklenmeyi engelleme için en baştan yapının sağlam ağaçlar ile inşa edilmesi, izolasyon ve bakımın eksiksiz yapılması gerekir. Böylece ahşap evde böceklenme sorunu yaşamanın önüne geçilebilir.

Ahşap ev depreme dayanıklı mı?

Ahşap evlerin en avantajlı yanlarından biri depreme karşı dayanıklı olmasıdır. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde bu özelliği oldukça önemlidir. Ahşap hafif ama sağlam bir malzeme olduğu için depremde yıkılması daha zordur.

Ahşap ev bakımı zor mu?

Genel olarak ahşap evler için bakım aylık ve yıllık olarak yapılması önerilir. Bu bakımları kendiniz yapabilirsiniz ya da uzmanlardan bu konuda ücretli destek alabilirsiniz.

AYLIK AHŞAP EV BAKIMI

Ahşap evde aylık bakım yapmak için ahşap yüzey üzerindeki toz ve küf oluşuma karşı önlem almanız gerekir. Hafif nemli bir bezle ahşap yüzeyi sildikten sonra kuru bir bez ile sildiğiniz yüzeyin üzerinden tekrar geçin. Ahşap üzerinde reçine oluşması durumunda bunu mutlaka temizlettirmeniz gerekir. Pencere doğramaları ile kapılar da çoğunlukla ahşaptan yapılır. Zamanla kapılarda şişmeler oluşabilir veya pencerede hava sızdırma sorunları oluşabilir. Bu sorunlarla karşılaşırsanız acil şekilde tamir ettirmeniz gerekir.

SENELİK AHŞAP EV BAKIMI

Ahşap ev için yıllık bakım öncelikle bakteriler gibi zararlı canlılara karşı olmalıdır. İlk olarak ahşabı koruyucu bir madde ile sağlamlaştırmak gerekir. Marangozların emrenye adını verdiği özel bir işlem uygulanması ahşap evinizi zararlı canlılara karşı korur. Emrenye uygulanan ahşap evlerde herhangi bir çürüme görülmez. Dolayısıyla senelik bakım yaptırdığınızda böcekler ve mantarlardan kurtulursunuz. Yıllık ahşap ev bakımı ile ilgili ikinci adım ise boyadır. Standart bir boya yapılması önerilmez. Bunun yerine ahşap için özel olarak üretilmiş boyaları tercih etmeniz gerekir. Ahşap boyalarını normal boyalardan ayıran en önemli özellikler; ağacın nefes almasını sağlaması, suya karşı koruması ve çatlak oluşumunu engelleyen niteliklere sahip kimyasallar olmalarıdır. Böylece yaptığınız boya daha dayanıklı olur ve ahşabı da korumuş olursunuz. Ahşap evlerin boyanması ile ilgili önemli bir detay ise gerekli yerlere macun uygulamaktır. Macunu boya yapılacak ahşap yüzeyin başı ile ek yerlerine sürmek gerekir. Tüm yüzeye sürülürse boyanın kalıcılığını azalır. Ahşap evlerde bakım sırasında en sık görülen sorunlardan biri de çürük ve çatlaklardır. Çürüyen ve çatlayan ahşap bölgeler macunla doldurulup ve boyanabilir.

Boyası yapılan ahşap evi senede bir kez cilalayabilirsiniz. Cila ile ilgili dikkat edilmesi gereken husus zemindir. Zemin için sağlık bakımından herhangi bir zararı olmayan ve kokusuz cila kullanmak gerekir.

Kısaca toparlamak gerekirse aylık ve senelik bakım işlemini ihmal etmezseniz ahşap evinizi uzun seneler sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

Ahşap ev modelleri için önerileri ve ahşap ev üreticileri hakkındaki tanıtımları youtube.com/@ahsapev sayfamızdan inceleyebilirsiniz. Ayrıca ahşap ev fiyatları için kampanyalar da orada paylaşılıyor. Tabii yaptıracağınız ev için dekorasyon fikirleri ve kendin yap önerilerini de ekli sayfalarımızdan inceleyin diye uyaralım (: