AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Hellim böreği

Hellim peynirli börek nasıl yapılır? Hellim böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Hellim böreği hamuru malzemesi

1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Hellim böreği iç malzemesi

2 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber

Hellim böreği yapılışı

Hellim böreği yapmak için önce zar şeklinde doğradığımız soğanları kızgın yağda pembe bir renk alana kadar kavuralım ve ocağın altını kapatalım. Soğanlar biraz soğuduktan sonra rendelenmiş hellim peyniri ve karabiber ekleyerek, hepsini karıştırıp kenarda bekletelim.

Unu yoğurma kabına koyarak tuz ve sıvı yağ ekleyip üzerine azar azar suyu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamuru ikiye bölerek 2 adet beze yaptıktan sonra bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açalım.

Birinci yufkayı tezgaha serdikten sonra soğanlı hellim peynirli harcı aralıklı olarak yufkaya yerleştirip ikinci yufka ile üzerini örtelim. Bardağın ağız tarafı ile içli kısım ortaya gelecek şekilde yufkayı keserek tepside biriktirelim.

Hazırladığımız hellim böreği hamurlarını kızdırılmış teflon tavada ön ve arkalarını güzelce kızartalım. Artık böreklerimiz hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.