AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Peynirli kafes böreği

Peynirli kafes böreği nasıl yapılır? Peynirli kafes böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Peynirli kafes böreği malzemesi

1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
tuz

Peynirli kafes böreği iç malzeme

1 yumurta
200 gram lor peyniri veya beyaz peynir
4 adet sivri biber
2 orta boy domates
1 demet maydanoz
kafes yapmak için küçük kurabiye kalıbı

Peynirli kafes böreği yapılışı

Peynirli kafes böreği yapmak için önce elenmiş unun ortasını havuz gibi açarak içine eritilmiş ve ılıtılmış margarin, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ekleyip özlü bir hamur haline gelecek şekilde yoğuralım.

Yuvarlak bir tepsiyi margarinle yağladıktan sonra tabanına un serelim. Hamurun yarısından biraz fazlasını ayıralım. Küçük hamuru fırın kabı büyüklüğünde açarak, tabanını una bulanmış tepsiye yerleştirelim ve kenarlarını yarım santim yükseltelim. Domates ve biberleri küçük küpler halinde doğrayarak bir kaba alalım. Kıydığımız maydanoz, ezilmiş peynir ve yumurtayı ekleyip karıştırıp hamurun üzerine yayalım.

Kalan hamurdan kalem inceliğinde çubuklar yapıp kafes şeklinde peynirli harcın üzerine yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında peynirli kafes böreğinin altı ve üzeri pembe bir renk alana kadar pişirelim.

Fırın kabındaki böreğin kalınlığı yarım santimi geçmemeli bu yüzden buna göre bir kap kullanmamız gerektiğini de ihmal etmeyelim. Peynirli kafes böreği tarifi ile hazırladığımız böreğimiz artık servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.