AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Keloğlan ay taşı

Keloğlan ay taşı çizgi filmi animasyon film olarak Trt Çocuk kanalı için hazırlanmıştır. Keloğlan masalları 2. bölüm ay taşı masalı ekli videoda izlemeniz için paylaşıldı.

Bir varmış bir yokmuş, Evvel zaman içinde iyi yürekli, temiz kalpli bir keloğlan varmış

Kara Vezir dünyanın sahibi olmak istemektedir. Bu arzusunu da çirkin Cadıya söyler. Çirkin Cadı bunun üzerine Kara Vezire önemli bir sır vermiştir. Bu sır; o gece gökyüzünden gelecek taşta olan sihirli bir güçtür. Bu sihirli güce sahip olan kişi ise sonsuz enerji ve doğaüstü yeteneklere sahip olacaktır.

Aynı sırdan haberdar olan Bilgecan Dede ise bu taşın kötü niyetli kişilerin eline geçmesinden korkmaktadır. Buna engel olmak içinde, Keloğlan, Balkız, Kirpi, Sivri, Örgülü ve Kara’dan kendisine yardım etmelerini ister.

Keloğlan ve arkadaşları sevinerek kabul ederler ve plan yaparlar. Herkesin sıra ile gece boyunca ormanda nöbet tutmasına karar verirler.

Bu sırada Huysuz ve Uzun ormanda iken taşın gökyüzünden geldiğini görürler. Aynı anda ormanda nöbet tutan Keloğlan ve Balkız da taşın geldiğini görmüştür.

Çirkin Cadı ise Kara Vezir’e aydan gelen taşın hangi tarafa düşeceğini söyler. Kara Vezir taşa doğru gitmeye başlar. Kara Vezir’in kendilerine doğru yaklaştığını gören Keloğlan ile Balkız saklanmak için çalıların arasına girer. Fakat hapşırığı tutan Keloğlan’ın sesini duyan Kara Vezir onları yakalar.

Keloğlan ve Balkızı ağaca bağlar. Bu sırada ise gökyüzünden gelen ay taşı yere düşer. Keloğlan ve Balkız bağlandıkları yerden kurtulmayı başarırlar. Bilgecan dede ile de karşılaşmışlardır. Beraber taşı almak için koşmaya başlarlar.

Bu sırada karşılarına Uzun çıkar. Uzun ise tesadüfen Çirkin Cadı’nın ormanda unutmuş olduğu sihirli sopayı bulmuştur ve sopan uzunun elindedir. Keloğlan sopayı uzunun elinden almayı başarır. Bu sihirli sopanın yardımıyla Kara Vezir ve Çirkin Cadıyı yener. Ay taşını onların elinde kurtarırlar. Sonra da Bilgecan Dede ay taşı ile boynuna kolye yapar.
Keloğlan çizgi filmlerinin tüm bölümlerini izlemek için ekli kategoriyi, sitemizde paylaşılan tüm çizgi filmler için ise ekli sayfayı ziyaret edebilirsiniz.