AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Değiş tokuş

Keloğlan değiş tokuş çizgi filmi animasyon film olarak Trt Çocuk kanalı için hazırlanmıştır. Keloğlan masalları 4. bölüm altın değiş tokuş masalı ekli videoda izlemeniz için paylaşıldı.

Bir varmış bir yokmuş, Evvel zaman içinde iyi yürekli, temiz kalpli bir keloğlan varmış.

Bilgecan Dede bir gün yaptığı deney sayesinde kedi ve Tavuğun bedenini değiş tokuş yapar. Bu deneyin sonucunda tavuk kedi gibi miyavlamaya, Kedi de tavuk gibi gıdaklamaya başlamıştır.

Çirkin Cadı ise Bilgecan dedenin bu muhteşem buluşu öğrenir. Keloğlan ve Balkızda bunu duymuştur. Onlarda merakla Bilgecan Dedenin buluşunun detaylarını öğrenmek için yanına gitmektedir.

Çirkin Cadı Bilgecan dedenin bu buluşu çalmak amacıyla Kara Vezire gider ve onunla işbirliği yaparlar. Bilgecan Dede Balkız ve Keloğlan’a yaptığı değiş tokuş deneyinin nasıl olduğunu göstermek için Keloğlan ve eşşeğin bedenlerini değiştirir. Yani keloğlan eşşek bedenine, eşşek de keloğlanın bedenine geçer.

Huysuz ve Uzun da bu deney hakkında konuşulanları duymuştur. Onlarda bu deneyi yapan aleti çalmaya karar verirler.

Çirkin Cadı değiş tokuş yapan aleti çalmak için Uzun’u kuşa çevirmiştir. Bilgecan Dede ise bu arada Keloğlan’ı eski haline getirebilmek için ne yapması gerektiğini düşünmektedir. Kuş olan Uzun ise onların yanına gelir ve Eşek bedenindeki Keloğlan’ın sırtına konar.

Bilgecan Dede yine yanlışlık yapar ve bu sefer Keloğlan’ı kuşa çevirir. Uzun’u da bu arada Eşşek olmuştur. Keloğlan sorunu çözebilmek için uçmaya başlar ve Kara Vezir ile Çirkin Cadı’nın yanına gitmek üzere yola çıkar.

Çirkin cadı Kuş olan Keloğlan’ın üzerine atlar. Fakat aleti almak isterken alet yeninden çalışır. Bu seferde Keloğlan Çirkin Cadı olmuştur. Cadı da kuşa dönmüştür. Kara Vezir ise kuş olan Çirkin Cadıyı yakalamak için uğraşırken bu sefer de alet tekrar çalışır. Kara Vezir Köpek olmuştur. Köpek de Kara Vezire dönmüştür.

Bunlar olurken Bilgecan Dede ise aleti ele geçirmiştir. Hemen bir ateş yakar ve aleti yok eder. Alet ateşle birlikte yanınca herkeste eski haline geri döner.

Keloğlan çizgi filmlerinin tüm bölümlerini izlemek için ekli kategoriyi, sitemizde paylaşılan tüm çizgi filmler için ise ekli sayfayı ziyaret edebilirsiniz.