AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Korkuluk

Keloğlan korkuluk çizgi filmi animasyon film olarak Trt Çocuk kanalı için hazırlanmıştır. Keloğlan masalları 9. bölüm korkuluk masalı ekli videoda izlemeniz için paylaşıldı.

Bir varmış bir yokmuş, Evvel zaman içinde iyi yürekli, temiz kalpli bir keloğlan varmış.

Keloğlan arkadaşı Kara ile tepeleri aşıp, türü tükenmekte olan ve Bilgecan Dede tarafından korunan Huphup kuşu ile yumurtasını görmeye gider. Ama hem kuş hem de yumurta yerinde değildir.

Kara Vezir ve cadı da yumurtanın peşindedir. Kara vezirin amacı halkın hafızasını silip, daha çok çalıştırmak, daha fazla vergi almaktır. Cadının amacı ise gençleşmek ve daha güçlü olmaktır. Bunun içinde yumurtaya ihtiyaçları vardır.

Yumurtayı almaya giden Vezir’in adamları yumurtayı bulamazlar. Aslında yumurtayı önceden Uzun çalmıştır. Keloğlan, Kara ve Bilgecan Dede ise yumurtayı bir an önce bulmak için Bilgecan Dede’nin yaptığı Adımopter adlı aleti kullanırlar.

Adımopter kuş gibi uçmayı sağlayan bir alettir. Askerler de ise Uzun ve Huysuz’un ayak izlerini takip etmiştir. Yumurtayı tam pişirmek üzere iken Uzun ile Huysuz’u bulurlar. Fakat Huysuz ile Uzun yumurtayı da yanlarına alıp kaçmaya başlar. Bir ağacın tepesinde saklanmışlardır.

Bu arada Kara Vezir de yumurtayı bir an önce bulmak için ormana gelmiştir. Ağaçta olan Huysuz ve Askerler Vezir’in yanına düşer. Ağaçta kalan Uzun’un da elindeki yumurta aşağı düşer. Ama şans eseri Eşşek ile adımopteri takip eden Kara ile Sivri’nin eline düşer. Vezir eşeği takip etmeye başlar. Eşeğin ayağı bir kayaya takılır ve yumurta havaya doğru uçarken Adımopterde olan Balkız yumurtayı yakalamayı başarır. Keloğlan ile Balkız buldukları yumurtayı kuş yuvasına geri koyar.

Keloğlan korkuluk animasyon filmini videodan izleyebilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz.

Keloğlan çizgi filmlerinin tüm bölümlerini izlemek için ekli kategoriyi, sitemizde paylaşılan tüm çizgi filmler için ise ekli sayfayı ziyaret edebilirsiniz.