AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Dilek diliyor

Keloğlan dilek diliyor çizgi filmi animasyon film olarak Trt Çocuk kanalı için hazırlanmıştır. Keloğlan masalları 5. bölüm dilek diliyor masalı ekli videoda izlemeniz için paylaşıldı.

Bir varmış bir yokmuş, Evvel zaman içinde iyi yürekli, temiz kalpli bir keloğlan varmış.

Gece uyurken Keloğlan’ın üstüne bir ışık huzmesi düşmüş ve büyük bir parlamaya dönüşmüş. O andan sonra Keloğlan’ın bütün dilekleri birer birer gerçek olmaya başlamış. Önce istemeden horozun sesini elinden almış, sonrasında annesinin bahçesini kurutmuş.

Maç yaparlarken, Kirpinin dikenleri patlatmasın diye dev bir top istemiş. O dileği de gerçek olmuş ama arkadaşlarıyla dev toptan rahatça kaçmak için Nehrin kurumasına neden olmuşlar.

Bahçesinin kuruduğunu gören Keloğlan’ın annesi şaşkınlık içinde akıl danışmak için Bilgecan Dede’nin yanına gitmiş. Bilgecan Dede, bunun yılda sadece bir kez yaşanan bir mucize olduğunu, Keloğlan’ın gün boyu dileyeceği yedi dileğin kabul olacağını anlatmış.

Tesadüfen Uzun’la Huysuz onları dinliyormuş. Bu mucizeyi kendi menfaatleri için kullanmak istemişler. Huysuz, aynayla güneş ışığını Keloğlan’ın gözüne yansıtmış. Keloğlan, ışıktan rahatsız olup güneşi yok olmasını dilemiş. Böylece haberi olmadan Uzun’la Huysuz’a rahatlıkla hırsızlık yapabilecekleri ortamı sağlamış.

Bilgecan Dede ve Keloğlan’ın annesi sonunda onu bulmuşlar. Artık sadece son bir dilek hakkı kaldığını söylemişler. Keloğlan’da bugünün yaşanmamış olmasını dilemiş ve bir gün öncesine dönmüşler..

Bu masal’da böylece sona erer. Keloğlan dilek diliyor animasyon filmini alttaki videodan izleyebilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz.

Keloğlan çizgi filmlerinin tüm bölümlerini izlemek için ekli kategoriyi, sitemizde paylaşılan tüm çizgi filmler için ise ekli sayfayı ziyaret edebilirsiniz.