AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

İklim balonu

Keloğlan iklim balonu çizgi filmi animasyon film olarak Trt Çocuk kanalı için hazırlanmıştır. Keloğlan masalları 25. bölüm iklim balonu masalı ekli videoda izlemeniz için paylaşıldı.

Cadı ile Vezir, gökyüzüne bir balon yollama hazırlığı yapar. Bu esnada Keloğlan ile Bilgecan Dede de Adamopter’le uçabilmek için deneme yaparlar. Cadı, Huysuz ve Uzun’u içine koyup balonu gökyüzüne gönderir. Köyün çevresini saracak bir piramit halinde beş bölgeye, ufak balonların taşıdığı piramitleri yerleştirir.

Bu beş bölge arasında elektrik akımı ile şimşek ve yıldırımlar oluşturur. Cadı ile Vezir küreden izleyerek, bu piramitte ürettikleri elektrik akımı sayesinde köy evlerini ateşe verir. Bilgecan dede teleskoptan cadının yaptığı bu sistemi fark eder. Hemen Keloğlan ile Balkız’ı Adamopter’e bindirip onları durdurmaları iin yollar. Cadı küresi sayesinde yıldırımları kontrol edebilmektedir. Keloğlan kurnazlık yaparak Cadı’nın kendi evini vurmasına sebep olur. Cadı’nın evi vurulduğunda piramit kontrolsüz kalır fakat daha tehlikeli bir hale gelir.

Keloğlan Sinek’ten kendisine yardım etmesini ister. Sinek sapan atış yaparak balonları yok eder. Fakat son balonu vurmadan önce elektrik çarpar ve sakatlanır. Keloğlan ise mecburen Adamopterin kontrolünü daha önce hiç denememeiş olan Balkız’a verir. Kendisi de son balonu patlatmak için atış yapar. Son balonu vurduğunda artık köyü tehlikeden kurtarmıştır.

Keloğlan iklim balonu animasyon filmini videodan izleyebilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz.

Keloğlan çizgi filmlerinin tüm bölümlerini izlemek için ekli kategoriyi, sitemizde paylaşılan tüm çizgi filmler için ise ekli sayfayı ziyaret edebilirsiniz.