AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kurabiye tarifleri

Kurabiyeler hakkında bilgiler, kurabiye pişirmek için kolay kurabiye tarifleri ve nefis kurabiyeler yapmak için lezzet sırları burada!

Kurabiye nedir?

Un, yağ, şeker, badem, ceviz, fındık, fıstık ve benzeri yemişler ya da meyve marmelatları içine katılarak yapılan şekerli yada tuzlu küçük çöreklere; kurabiye denir. Dilimize Farsça “قرابیه” kelimesinden türeyerek geçen kelimenin asıl kökeni Felemenkçe’dedir. Ondokuzuncu yüzyıl başında Amerika’ya göçmüş olan Hollandalı göçmenler kendi mutfak kültürlerini de beraberlerinde taşıdılar. Böylece küçük şekerli çörekler için kullandıkları “koekje” kelimeside “cookie” şeklinde İngilizceye geçmiş oldu. Daha sonrasında tüm dünyada her millet bu yiyeceği kendi dilinde türetilmiş kelimeler ile tanımlamıştır. Kurabiye çeşitlerini kabaca sayarsak alttaki gibi bir liste yapabiliriz.

Kurabiye çeşitleri

  • Meyveli
  • Tatlı
  • Tuzlu
  • Şekilli
  • Yemişli

Genel olarak kurabiye çeşitlerini saymışken bunların tariflerini vermemek de olmaz. Eğer nefis kurabiyeler yapmak isterseniz, size değişik kurabiye tarifleri paylaştığımız ekli linkteki sayfaları incelemenizi öneririz. Kurabiye pişirme için gerekli malzemeler ve değişik kurabiye çeşitleri ile kolay kurabiye tarifi önerileri hakkında pek çok seçenek sunduğumuz linkleri inceleyebilirsiniz.

Nefis kurabiyeler pişirmek için kurabiye tarifleri

Kurabiye şiiri

Kurabiyelere dair bunca paylaşım sonrası yazımızı sayın Nlay Akçay‘ın “Kurabiye” şiirinin dizeleri eşliğinde yazımızı tamamlayalım.

Yokluğun yanımda…
Bir şiir yazdım ona,
Elmalı tarçınlı kurabiye yaptım,
İki şekerli sütsüz bir kahve
İyi bakıyorum ona merak etme.
Afiyet olsun 🙂