AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Meram böreği

Fırında meram böreği nasıl yapılır? Peynirli meram böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Meram böreği malzemesi

2.5 su bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket tereyağ ( yoksa margarin)
tuz
6 su bardağı un

İç harcı için malzeme

200 gram lor peynir veya beyaz peynir
1 yumurtanın akı
1 yumurtanın sarısı
1 demet maydanoz

Meram böreği yapılışı

Önce elenmiş unun ortasını havuz gibi açtıktan sonra içine su, sıvı yağ, ve tuz ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 15 parçaya bölerek beze yapıp, bu bezelerin üstünü nemli bir bez ile örtüp hamurları yarım saat dinlendirelim.

Börek hamuru dinlenirken bizde meram böreği iç harcını hazırlayabiliriz. Bunun için bir kap içinde peyniri ezerek kıyılmış maydanoz ve yumurta akı ile karıştıralım.

Dinlendirdiğimiz bezeleri üçerli gruplara ayırarak, 3 bezeyi de unlanmış zemin üzerinde 2 milimetre kalınlığında açalım. Yufkaların aralarına ve üstlerine yumuşamış tereyağı veya margarini sürerek üst üste serelim. Yufkanın karşılıklı kenarlarını ve kat yerlerini de yağlayıp bohça gibi kapatalım. Hamur buzdolabında 10 dakika bekletelim. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayalım. Hamurları buzdolabında 10 dakika beklettikten sonra buzdolabından çıkaralım ve 3 milimetre kalınlığında açtığımız yufkaları 15 santimlik kareler halinde keselim.

Hamur karelerinin bir kenarlarına peynirli harç koyarak hamuru aynı yönde 3 kat yapalım. Dikdörtgen şeklini alan hamurları margarinle yağladığımız tepsiye dizerek üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. Önceden ısıttığımız 220 derece ısılı fırında hazırladığımız meram böreklerini altları ve üstler pembe bir renk alana kadar pişirelim. Böreklerimiz piştiği zaman servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.