AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Salatalık kürü nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Salatalık suyu

Salatalık suyunun faydaları ve salatalık suyu kürü ile cildinizi güzelleştirmek için kolay salatalık suyu tarifleri yazımızda paylaşıldı.

Salatalık genel adı ile telaffuz edilen hıyar; kabakgiller (Cucurbitaceae) familyası içinde yer alan bir bitki türü ve bu bitkinin meyvesine verilmiş isimdir. Anavatanının Kuzey Hindistan olduğu sanılır. Salatalık bitkisinin tarımı çok eski tarihlerden bu yana yaygın şekilde yapılmaktadır. Besin değeri yüksek değildir ve çoğunlukla diyet yiyeceği olarak veya salata malzemesi olarak kullanılır. salatalık adını da alması bundan gelir.

Doğal ve taze salatalıkların düzenli olarak içme suyuna karıştırılması, vitamin ve mineralleri tüketmenin en iyi yoludur. Salatalık suyu, şekerlendirilmiş içeceklerin yerine geçmekte ve vücut bakımı için cildin sulu kalmasını sağlamaktadır. Salatalık, sağlıklı bir beden ve zihin sağlığının korunmasına yardımcı olan vitaminler, mineraller, diyet lifi ve fitoaktif besinler içerir. Salatalığın vücut bakımındaki önemini öğrendik.

Bu besleyici içeceği hava geçirmez bir kavanoz veya cam şişe içinde saklayın. Nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyabilir ve gün boyunca kendinizi taze ve canlı hissetmek için kullanabilirsiniz.

Salatalık Suyunun Faydaları

Salatalık, flavonoidler (apigenin, kersempin, kaempferol ve lüleolin), triterpenes (kucurbitasin A, B, C ve D), lignanlar (pinoresinol, larikirelerol ve sekoizolarisirinol), vitamin K, vitamin C, vitamin B1, beta- Karoten, manganez, molibden, pantotenik asit, potasyum, bakır, fosfor ve biyotin bakımından zengindir.

Salatalık suyunun faydası hakkında daha kapsamlı bilgi için alt satırlara göz atabilirsiniz.

Toksinleri dışarı atması – salatalık yüksek su içeriği vücuttan zararlı toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Düzenli olarak tüketildiğinde, böbrek taşlarını çözebilir.

Vitaminler ve mineraller – İçme suyu ile salatalık en vitamin ve mineraller içeren besin gereksinimleri iyi bir bölümünü karşılamaktadır.

Kansere Karşı Savaşır – Salatalıktaki kukurbitasinler, kontrol edilemeyen hücre bölünmesini tetikleyen molekülleri bloke eder. Lignanlar aynı zamanda göğüs, yumurtalık, rahim ve prostat kanseri gibi östrojene bağlı kanserlerle savaşmaya yardım eder.

Salatalık suyu üzerine Sipping – Suyun düzenli içilmesi monotonluğunu kırar ve her zaman sulu tutar. Uygun hidrasyon, hücrelerin çabuk ve aktif olmasını sağlar.

Ağırlık- vermeye yardımcı olur Salatalık besin ve su ile yüklenir. İştahınızı azaltmanıza yardımcı olur ve size tokluk hissi verir. Dolayısıyla daha az yemek yeme eğiliminde olursunuz.

Sindirimi destekler – Sağlıklı bir sindirim sistemi birçok sağlık sorunundan (hazımsızlık, gastrit vb.) Korur. Salatalık içeren su, yüksek diyet lifi içeriğinden dolayı iyi sindirim sağlamaya yardımcı olur.

Kan Basıncını Düzenler – Salatalıkta bulunan vitaminler ve mineraller normal tansiyonu düzenler ve korur.

Beyin Sağlığını Geliştirir – Fisetin, salatalıkta bulunan, beyin fonksiyonunu ve hafızasını iyileştirmeye yardımcı olan anti-inflamatuar bir flavanoldür içerir.

Cilt ve kas sağlığını iyileştirir-Salatalıkta bulunan silika cildi ve kasları iyileştirmeye yardımcı olur.

Ayrıca yazımızda deneyebileceğiniz 3 farklı salatalık suyu tarifini listeleyeceğiz. Bu tarifleri vücut sağlığı açısından bit yere not etmenizi öneriyoruz.

Salatalık suyu Tarifleri

Gençleştirici salatalık ve limon suyu

1/2 salatalık
1 limon
Nane yaprağı demeti
Bir tutam tuz

Nasıl hazırlanır?
Salatalık ve limonu ince kıyın ve bir cam şişeye veya mason kavanozuna atın. Nane yapraklarını kesin. Hafifçe nane yaprakları ve tuz kaşık kullanılarak ezilir. Malzemeleri cam şişeye veya mason kavanozuna aktarın. Suyu şişenin veya kavanozun ağzına kadar dökün ve soğutun.

Faydaları nedir?

 Limon safra karaciğerden ince bağırsağa harekete yardım ederek ekstra vücut yağlarını azaltmada yardımcı olur. Nane genel bir soğutma etkisine sahiptir. Safra karaciğeri ile saf bağırsağın saf bağırsağına akmasına yardımcı olur ve yağın parçalanmasında safra yardımcı olur. Nane aynı zamanda mide kaslarını rahatlatır ve tabii ki lezzet katar.

Yeşil kalın salatalık suyu

1/2 salatalık
10 yeşil üzüm
1/2 Misket Limonu
Biber

Nasıl hazırlanır?

Salatalık ve misket limonu ince ince kesin ve bir cam kavanoz içine koyun. Üzümlerini yarıya kesin ve kavanozun içine atın. Boynuna kadar su ekleyin ve soğutun. İçmeden önce bir bardak taze biber serpin.

Faydaları nedir?

Bu su cildiniz için son derece iyidir. Üzüm, dehidratasyonla mücadele ve kan şekeri düzeylerini kontrol etme konusunda harika faydalar sağlar. İnsülin düzenlenmesine yardımcı olur ve insülin duyarlılığını arttırır. Ayrıca yaşlanmayı yavaşlatır. Suyun düzenlenmesinde misket limonunu çok yararlıdır. Gastrit, mide ekşimesi ve kabızlıkta size yardımcı olur. Karabiber ise sindirimi iyileştirir ve E vitamini için iyi bir kaynaktır.

Çilek ve Şifalı Salatalık Su

1 salatalık
6-7 çilek
Biraz biberiye yaprağı
Bir avuç nane yaprağı
Bir tutam tuz

Nasıl hazırlanır?

 Salatalık ve çilekleri hafifçe dilimleyin ve onları bir kavanoza koyun. Bir avuç biberiye ve nane yaprağı ve bir tutam tuz alıp bir kaşık yardımıyla hafifçe ezin. Bu karışımı kavanoza aktarın. Şişenin boynuna kadar su dökün ve içmeden önce soğutun veya buz ekleyin.

Faydaları nedir?

 Çilek, C vitamini, manganez ve lif açısından zengindir. Bu karışım ve lezzetli meyve, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca, kan şekeri düzeylerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Nane, karaciğeri safra kesesi temizliğine yardımcı olur ve safra yağlarını parçalamaya yardımcı olan ince bağırsağa ilerler. Nane ayrıca mide kaslarını rahatlatır ve tabii ki lezzet katar. Biberiye, A vitamini, B6, kalsiyum ve potasyumun kaynağıdır. Belleği ve kan dolaşımını geliştirir. Yararları bu kadarla sınırlı değil sıkılmamanız için başlıca faydalarını yazdık. Sağlıklı bir beden ve vücut sağlığına fayda sağlayacağına inandığımız için bu yazıyı sizlerle paylaştık.