AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Tavuklu ıslama börek

Tavuklu ıslama börek nasıl yapılır? Beşamel soslu bezelyeli tavuklu ıslama börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Tavuk; Sülüngiller familyasına ait evcilleştirilebilir bir kuş türüdür Kanatlı kümes hayvanı olarak tanımlanır. Eti ve yumurtası için genelde çiftliklerde beslenir. Hindistan’da Asya’nın güneydoğu kesimlerindeki kırmızı Hint kuşundan geldiğine inanılır. Etinden kızartma veya haşlama şeklinde yemek yapılır. Bunun haricinde tatlılar ve börekler içinde sık kullanılır. Dahan önceden basit ama lezzetli olan tavuklu börek tarifi paylaşmıştık. Bu sayfamızda ise yumuşak kıvam elde etmek için ıslama usulü yapılanı tarif edeceğiz. Daha çok tavuklu börek tarifleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.

Tavuklu ıslama börek hamuru için malzemeler

2 adet yufka
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
Ayrıca 2 su bardağı sıcak tavuk suyu

İçi için beşamel sos malzemesi

4 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı silme un
2 su bardağı kaynar süt
1 çay kaşığı tuz ve karabiber

iç harcı için malzemeler

1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı tuz ve karabiber

Tavuklu ıslama börek yapılışı

Önce beşamel sosu hazırlayalım. Zeytin yağını tavaya aktaralım.  Orta ısılı ateşte hafifçe ısıtalım. Un ekleyelim. Dibinin tutmaması için çırpma teli yardımıyla 2-3 dakika karıştıralım.

Kaynar sütü azar azar ilave edelim. Kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynayınca ocaktan alalım. Tuz ve karabiber ilave edelim. Tavuklu ıslama börek iç harcını hazırlamaya başlayalım. Haşlanmış tavuk göğsünü tavla zarı formunda doğrayalım. Derin bir kaseye aktaralım.

Üzerine varsa bezelye, ceviz içi, tuz, karabiber ve haşlanmış olan beşamel sosu ilave edelim. İyice karıştıralım. böylece iç harcını hazırlamış oluruz.

Fırın tepsisini iyice yağlayalım. Yufkalardan birini yağlanmış tepsiye buruşturup yerleştirelim. Diğer bir taraftan su ve sıvı yağı bir kasede karıştıralım. Karışımı kaşık yardımıyla tepsideki yufkanın üzerine serpiştirelim. Kalan yufkayı da tepsiye yerleştirelim. Yağlı suyu tekrar yufkanın zerine serpiştirelim.

Yufkaları önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığımız fırında en az 25-30 dakika kadar pişirelim. Yufkalar kuruyup rengi sararınca fırından çıkartalım. Üzerine sıcak tavuk suyu gezdirelim. Beş dakika kadar bekleyerek yufkaların iyice ıslanmasını sağlayalım.

Yumuşayan yufkaların üzerine önceden hazırladığımız tavuklu iç harcı dağıtarak yayalım. Yufkayı da bir ucundan başlayarak rulo şeklinde saralım. Artık tavuklu ıslama börek pişirmek için hazırdır.

Rulo yaptığımız yufkayı fırın kağıdı ile kaplayalım. 180 derece ayarlı fırında 20-25 dakika daha pişirelim. Tavuklu ıslama börek tarifi ile pişirdiğimiz böreği fırından çıkartalım. Kağıdını sıyıralım. Biraz ılık hale gelince dilimleyerek servis yapabiliriz. Tavuklu ıslama böreği artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.