AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Toki arsa kampanyası katılım şartları

Toplu konut idaresi Toki arsa satışı başvuru şartları açıklandı. Toki tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında 100 bin arsa satışa sunması planlanıyor. Toki tarafından satılacak arsalar; imar planları tamamlanıp, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış şekilde ve inşaat yapmaya hazır halde teslim edilecek.

Toki arsa projesi başvuru şartları

Toki arsalarına başvuru bedeli 500 lira olarak belirlendi. Kampanyadan faydalanmak için başvuru yapıp, yapılan kura soncu hak kazanalar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecekler.

Toki arsa kampanyasına başvuru şartlarında ilk kriter öncelikle başvuranın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması. Yoksul ve dar gelirli olmak bir diğer kriter olup, Başvuruda bulunanın kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmaması gerekiyor.

Ayrıca Daha önce 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine tabi uygulamalardan faydalanmamış olması gerekliliği de ayrı bir şart olarak belirtildi.

Toki arsa nerede ?

Toki arsa kampanyası ile alt yapısı ve imar planı tamamlanıp inşaata hazır halde satışa sunulacak toki arsalarının Türkiye’nin 40 ilinde (Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak) olup, çevrim içi açık arttırma ile satışa açılacağına dair haberler mevcut ama bu konu henüz kesinleşmedi.

Toki arsa başvuru ne zaman ?

10 Ekim 2022 ile 7 Kasım 2022 tarihleri arasında Toki arsa başvurusu yapılabilecek.

Toki arsa başvurusu nasıl yapılır ?

Başvuru tarihlerinde istenen belgelerle birlikte öncelikle 500 TL başvuru ücreti yatırılması gerekiyor. Toki arsaları başvuru işlemleri ekli linklerden E-devlet, Ziraat Bankası veya Halk Bankası‘na yapılacak. TOKİ arsa başvurusu sonuçları için noter kurası sonucu toki arsa satışından faydalanmaya hak kazananların listesi ile proje hakkındaki diğer duyurular Toplu Konut idaresinin “www.toki.gov.tr” internet adresinde yayımlanacak. Kura sonucu vatandaşlara kısa mesaj ile bilgilendirme gönderilecek.

Başvuru için istenen belgeler daha sonra duyurulacaktır.

Toki arsaları ödeme planı nasıl olacak ?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraki olan Emlak Yönetim Müzayede internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Toki arsa ödemesi yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vadeyle yapılacağı ve Toki arsa satışları KDV’den ve tapu harcından muaf olacağı belirtiliyor. TOKİ taksit ödemeleri; her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yani  yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı baz alınarak idarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Bu konuda da net detaylar belli olunca sayfayı güncelleyeceğiz.

Toki arsa ödemesi yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vadeyle yapılacağı ve Toki arsa satışları KDV’den ve tapu harcından muaf olacağı belirtiliyor.

Toki sosyal konut projesi başvuru şartları için ayrıca ekli sayfayı inceleyebilirsiniz.