AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yufkadan peynirli börek

Fırında yufkadan peynirli börek nasıl yapılır? Yufka ile peynirli börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Peynirli börek malzemesi

2 adet yufka
125 ml zeytinyağı
2 yumurta
1 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Bir tutam da tuz

Peynirli böreğin iç malzemesi

250 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
Yarım demet maydanoz
Bir tutam tuz

Rulo peynirli börek yapılışı

Peynirli börekleri hazırlamak için önce yufkaların bir tanesini düz bir zemine yayalım. Zeytinyağı ve suyu iyice çırpıp, bir kısmı ile yufkanın üzerini ıslatalım. Yufkayı ikiye katlayıp 8 üçgen parça halinde keselim.

Beyaz peynir, un, tereyağı, tuz ve ince doğranmış maydanozu karıştıralım. Her üçgen yufka parçasının geniş kenarına peynirli iç malzemeden koyalım. Sonra sigara böreği gibi saralım. Diğer yufka içinde aynı işlemi tekrarlayalım.

Bir kaseye 2 su bardağı su koyalım. Börekleri bu suya batırıp çıkaralım ve tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sürerek 180 dereceli fırında 15 dakika pişirelim. Üzeri pembe bir renk alan yufkadan peynirli börekler artık ikram için hazırdır. Afiyetler olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.