AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Çikolatalı bahar pastası tarifi

Çikolatalı bahar pastası nasıl yapılır? Çikolatalı meyveli pasta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Çikolata; ikiçenekliler türü kakao ağacının meyvesinden elde edilir. Tercihe göre içine şeker, süt, fındık, fıstık gibi ekstra besin maddeleri de katılabilen tatlı bir yiyecek türüdür. Sade tüketilmesi haricinde, kekler, tatlılar ve pastalar yaparken de sık kullanılır.  Daha önce paylaştığımız irmikli çikolatalı pasta tarifi için ekli linki inceleyebilirsiniz. Bu sayfadaki pastanın farkı irmiksiz olması ve daha fazla meyve şekerlemesi kullanılmasıdır. Sade çikolatalı pasta tarifi için de ekli sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Meyve şekerlemesi; Meyvelerin haşlanarak, şuruplarda bekletilip, kurutulması ile elde edilir. Kek, kurabiye, tart ile tatlı yapımı ve pasta yapımı için kullanılır. Daha önceden meyve şekerlemeli pirinç pastası tarifi paylaşmıştık. ekli sayfadan inceleyebilirsiniz. Bu sayfamızda ise meyve şekerlemeleri ile çikolatalı bahar pastası yapımı için malzeme listesi ve tarifi paylaşıyoruz.

Bahar pastası malzemeleri

200 gram margarin
4 yumurta
125 gram un
1 su bardağı toz şeker
125 gram mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
100 gram ince çekilmiş badem

Meyveli pasta üstü için malzeme listesi

200 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı esmer şeker
Badem ve fındık
150 gram krema
1 dilim konserve ananas
çilek, incir ve kiraz şekerlemesi
taze çilek

Çikolatalı meyveli pasta tarifi

Önce margarini oda ısısı yumuşaklığında eritelim. Margarin ve toz şekeri mikserde çırpalım. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyelim. Çırpmaya devam edelim. Yumurtaları teker teker ekleyelim., Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpalım.

Çapı 20-22 cm olan kelepçeli bir kalıbın tabanına yağ sürelim. Hamuru kalıba dökelim. Önceden ısıttığımız 175 derece ısılı fırında 50 dakika pişirelim. Ilık bir hale geldiğinde kalıptan çıkaralım. Tel ızgara üzerine alalım. Soğumasını bekleyelim.

Arada ufalanmış bitter çikolatayı cam bir kaba koyalım. Krema ve şekeri sos tenceresine alalım. Kaynama noktasına getirdikten sonra ateşten alalım. Hemen çikolataya ilave edelim. Çikolata eriyinceye kadar karıştıralım. Soğumuş kekin üzerini hazırladığımız bu sosla kaplayalım. Oda ısısında soğumasını bekleyelim.  Soğuyunca çikolatalı bahar pastasının üzerini süsleyelim. Artık dilimleyerek servise sunabiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde paylaşılan pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.