AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kadayıf böreği

Kadayıf böreği nasıl yapılır? Mantarlı tavuklu kadayıf böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kadayıf; iyi kalitedeki unlar ile yapılan bir hamur işi türüdür. Genelde tatlılar için kullanılır. Ekmek kadayıfı, Taş kadayıf veya burma kadayıf bunlara örnektir. Biz bu sayfamızda tavukla kadayıfı birleştirip güzel bir börek nasıl yapılır onu anlatacağız. Ayrıca tavuklu börek tarifleri için ekli sayfadaki önerileri de inceleyebilirsiniz.

Kadayıf böreği hamuru malzemesi

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 kilo kadayıf
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağ
2 adet sivri biber
1 adet tavuk göğüs eti
10 adet konserve mantar
2 adet domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı köri
tuz, karabiber

Kadayıf böreği yapılışı

Önce tereyağı eritip, tel kadayıfları iyice harmanlayalım. Bir fırın tepsisinin içine kadayıfların yarısını yayalım. Tencereye 1 çorba kaşığı sıvı yağ koyup ince kıyılmış sarımsağı sote yapalım.

Tavuk etleri, küp doğranmış domates, sivri biber, tuz ve karabiberleri sote yapalım. Kısık ateşte kendi suyu ile pişirelim. Su kalmadığı zaman ateşten alalım. İçine konserve mantarları, köri, rendelenmiş kaşar peynirinin de yarısını ekleyip karıştıralım.

Tepsiye yaydığımız kadayıfın üzerine börek iç harcını yayalım. Üzerini ayırdığımız kadayıf ile kapatıp onunda üzerine yarısını önceden ayırdığımız kaşar peynirini serpelim.

Önceden ısıttığımız 180 derece ısılı fırında kadayıf böreğini pişirelim. Üzeri kızardığı zaman pişmiştir. Pişen kadayıf böreği üzerine de soğut süt ve tavuk suyunu gezdirelim. Artık tavuklu mantarlı kadayıf böreğini dilimleyerek servis yapabiliriz. Kadayıf böreği tarifi ile hazırladığımız böreğimiz ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.