AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Abant kebabı tarifi

Abant kebabı nasıl yapılır? Abant kebabı tarifi ile yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Abant bildiğiniz üzere ülkemizin dünyaca ünlü aşçılarının yetiştiği Bolu ilinin merkez ilçesine bağlı Abant gölü ile de ünlü bir bölgemizdir. Abant yöresi ile özdeşleşen meşhur Abant kebabı deneyenlerin her zaman yemeği istedikleri özel lezzetlerdendir.

Abant kebabı malzemesi

250 gram yağsız kuzu budundan kuş başı et
2 adet ince dilimlenmiş domates
3 adet sivri biber
2 adet soğan
200 gramlık 1 kutu konserve mantar
3 diş sarımsak
3 adet patlıcan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 dilim kaşar peyniri
2 çorba kaşığı margarin
kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ.

Abant kebabı tarifi

Abant kebabını yapmak için önce, 3 adet patlıcanın saplarının kenarlarındaki yaprakları temizleyelim fakat saplarını tamamen kesmeyelim. Tüm patlıcanları ortadan ikiye bölerek ortalarındaki yumuşak kısımlarının çok az bir bölümünü bıçakla çıkartalım. Üzerlerine çok az tuz serperek bir kabın içinde patlıcanların üzerine gelecek şekilde su koyup 10 dakika kadar bekletelim. Bu şekilde acısını aldığımız patlıcanları daha sonra temiz su ile yıkayalım ve bir kağıt havlu üzerinde suyunu kurutalım.

Bir tavanın içinde 2 su bardağı sıvı yağı iyice kızdıralım. Kızan yağın içine patlıcanları koyup önlü arkalı kızartalım. Bu şekilde yaklaşık 7-8 dakika pişen patlıcanları önceden kağıt havlu serdiğimiz bir tabağın içine alarak fazla yağlarını süzdürelim. Daha sonra patlıcanları geniş bir fırın kabına dizelim.

Diğer bir yanda 2 adet küçük boy soğanı ince ince kıyalım. 3 diş sarımsağı da aynı şekilde ince ince kıydıktan sonra 3 adet sivri biberinde içini temizleyip ince ince kıyalım.

Kızgın bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı margarin koyup eritelim. Üzerine önceden dilimlediğimiz soğan ve sarımsakları atıp altın sarısı bir renk alana dek kavuralım. Soğanlar kavrulunca üzerine 250 gram yağsız kuzu kuş başı eti ilave edelim. Bu şekilde yaklaşık 5-6 dakika daha kavuralım. Önceden dilimlediğimiz sivri biberleri de tencereye ilave edelim ve karıştıralım. Üzerine 1 kutu konserve mantarı da ilave edelim ve 4-5 dakika daha kavuralım. Sonra tencerenin kapağını kapatarak etler tamamen yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirelim.

Tencerenin kapağını açalım ve önceden dilimlediğimiz domatesleri yemeğin üzerine ilave edelim. Bu şekilde 2 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatalım.

Pişirdiğimiz bu etli karışımı fırın kabına dizdiğimiz patlıcanların üzerine yerleştirelim. Üzerine de 1 dilim kaşar peyniri dizelim. Tepsinin üzerine 1-2 çorba kaşığı su gezdirelim. Hazırladığımız Abant kebabı yemeğini daha önceden 175 derecede ısıttığımız fırına koyalım ve renk alana dek yaklaşık 10 dakika fırında pişirelim.

Abant kebabı tarifi ile hazırladığımız kebap artık servis hazırdır. Afiyet olsun! Değişik et yemekleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.